Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.
Video

Rémálom kikeveredni a Csepel-szigetről – egy autós a járdán át menekült

Szigetszentmiklós térségében három különálló beruházás indult az elmúlt hónapokban, melyek iszonyú torlódással járnak. Ezeket azonban egyáltalán nem sikerült összehangolni, a kivitelezők minden jel szerint nem működtek együtt. Ez vezetett múlt héten a gigadukókhoz, a közútkezelő azt ígérte hétfőre megoldódik a probléma.

Munkálatok

Az egyik munka a Massányi úti felújítása, ami Szigetszentmiklós polgármesteri hivatalának beruházásaként zajlik. Ez július 13-án indult, teljes útzár mellett, ezek a munkálatok egészen 2018 október közepéig tartanak. Az M0 autóút felújítása a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. lebonyolításában és beruházásában zajlik. Ez a terelések kiépítésével július 14-én indult el két szakaszon, a teljes projekt több ütemben 2020 tavaszáig tart. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában pedig a Csepel-Szigetszentmiklós összekötő út felújítása május 2-án indult, egy új körforgalmú csomópont építésével az M0-s autóút mellett.

Indokolatlan lezárások

A közút azt közölte, hogy a körforgalmú csomópont építése során technológiai okokból augusztus 26-tól szükséges a le- és felhajtó ideiglenes lezárása szeptember végéig, a teljes projekt október közepére fejeződhet be. A lezárt csomópontnál jól látszott, Csepel sziget felé az M0-án át az M1 felé haladók részére újra meg kellene nyitni a lehajtót. Ottjártunkkor jól látszott, hogy ezt könnyedén megtehetné a kivitelező, ráadásul senki nem is dolgozott az építkezésen.

A közútkezelő azt is közölte, hogy a halásztelki csomópontot használók számára a II. Rákóczi Ferenc úton a jelzőlámpák programját a szakemberek felülvizsgálták, így azon jelenleg forgalomfüggő program fut, ezzel segítve a forgalom lefolyását. Hétfő reggeli ottjártunkor ez úgy tűnt, hogy nem működik, rendőrök irányították a forgalmat, így aztán még mindig jelentős volt a dugó. Hétfő reggelre pedig a múlt heti óriásdugók ellenére lezárta az M0-as hidat a NIF Zrt., ez tovább növelte a káoszt. Az iskolakezdés és az esős idő miatt amúgy is megnövekedő forgalom miatt ez szinte lehetetlenen helyzetet teremtette, az okokról pedig nem adtak ki információt.

Súlyosbító tényezők

Kelemen Tamással, a Közlekedő Tömeg alelnökével néztünk körbe a felújítások környékénél. A szakértő szerint az elmúlt években jelentősen megnőtt a lakosság száma a környékén, ezt a növekedést az infrastruktúra nem tudta lekövetni, így felújítások vagy balesetek nélkül is rendszeresek a torlódások. Ha pedig egyszerre három felújítás zajlik, akkor kész a káosz. Ha ehhez hozzájön az iskolakezdés és egy hétfő reggeli eső, akkor ez valódi rémálommá válik.

Súlyos baleset Csepelen: a sziget végleg elesett

Súlyos baleset Csepelen: a sziget végleg elesett A Teller Ede úton a Budafoki úti kereszteződés előtt három autó ütközött, a balesetben hárman megsérültek. Baleset nehezíti a közlekedést Csepelen Budapest belvárosa felé – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Kisdi Máté azt mondta: a Teller Ede úton a Budafoki úti kereszteződés előtt három autó ütközött, a balesetben hárman megsérültek.