Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.
Video

Geréb Ágnes tiszteletére dobáltak virágokat a Dunába – videó

Több mint kétezer szál virággal jelezték szolidaritásukat azok a családok, akik nyíltan kiállnak az elítélt szülésznő mellett. A flashmobot a Free Geréb Ágnes Facebook-csoport szervezte.

Geréb Ágnes perújítási kérelmét január 9-én utasította el a Fővárosi Ítélőtábla. A bábát így két év szabadságvesztésre ítélték és tíz évre eltiltották hivatásától. Az ítéletet egy 2003-as és egy 2007-es otthonszülés miatt rótták ki. Az első esetben egy ikerpár egyik tagja vesztette életét, a második esetben pedig szülés közben elakadt a csecsemő válla, és az anyukát kivérezve szállították kórházba.

Geréb a tárgyalás után ezt nyilatkozta:

“Egész szakmai életutamban azon dolgoztam, hogy a magyar nők minél biztonságosabb, minél emberibb, minél méltóbb körülmények között szüljenek, és ezt most a magyar bíróság újra más szempontból tekintette, a hálapénzen alapuló orvosok, szülész-nőgyógyászok szakirodalmi háttér és egyéb nélküli szakvéleményét tekintette erősebbnek a mi bizonyítékainkkal szemben.”