Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

10 dolog, amit utálok a karácsonyban – és tudom, hogy nem vagyok vele egyedül

10 dolog, amit utálok a karácsonyban – és tudom, hogy nem vagyok vele egyedül

Már alig 24 óra van hátra és elérkezik az évnek az a napja, amikor mindenki előveszi a legbájosabb mosolyát és a tökéletesen becsomagolt ajándékát átadja a gőzölgő halászlé fölött szeretteinek. Minden csupa fahéjillat, boldogság lengi körbe a szobát, a hópelyhek csak úgy hullanak odakint, de bármilyen szépnek is tűnik ez az ünnep, van néhány dolog, ami minden évben elképesztően idegesítő benne.

1. Karácsonyi képek az Instagramon

Csak nem egy feldíszített fát posztoltál, vagy azt, ahogyan éppen az ajándékokat bontogatod? Őrület!

via GIPHY

2. Kötelező örömködés

Ideje gyakorolni a “Jééé egy pulóver! (Idén is.) Erre egyáltalán nem számítottam” arcot. Na, meg jó pofát vágni azokhoz az ajándékokhoz, amiket semmire sem fogok tudni használni, és még ahhoz sem lenne bőr a képemen, hogy továbbajándékozzam őket. A csillogós képkeretek, a gyertyák, a naptárak pont azok a dolgok, amiket azért nem veszek meg magamnak, mert nincs rájuk szükségem, mégis minden évben kapok belőlük rengeteget.

via GIPHY

3. Részeg exek kéretlen és olvashatatlan üzenetei

Bdjnong Krancsnyt!” Neked is, és most mégis mire számítasz? Amikor utoljára beszéltünk, nyilvánvalóvá tettem, hogy előbb indítanék el a YouTube-on egy 72 órás verziót a Kiskarácsony-Nagykarácsonyból, minthogy még egy percig kelljen hallgatni, hogy te amúgy nagyon szeretsz, csak most “lelkileg nem érzed magad stabilnak“.

via GIPHY

4. A karácsonyi vásárok, ahol minden a sokszorosába kerül

Kétezer egy kürtőskalácsért, ami amúgy háromötven a Nyugatinál? A hülyének is megéri, hát még nekem!

via GIPHY

5. Rokonok, akik még akkor is kínálgatnak, amikor már látják rajtam, hogy az életben maradásért küzdök

Nem, nagyi, nem kérek még egy kis süteményt. Ezek után valószínűleg jövő karácsonyig nem bírok majd kajára nézni, sem gondolni. NEM, GESZTENYEPÜRÉT SEM KÉREK!

via GIPHY

6. Rokonok, akiket csak karácsonykor látok

Az év többi részében okkal kerüljük egymást, miért kell most másként lennie?

via GIPHY

7. Vonattal menni bárhová december 23. és 28. között

Nagyjából így képzelem el a poklot is, mint ahogyan ilyenkor a Keleti pályaudvar, a fülkés kocsik és a folyosó végén található mosdók kinéznek.

via GIPHY

8. Minden évben korábban kezdődik az ünnepi giccs

Nem lehetne, hogy októberben még nincsenek mikulásos díszek sehol, a plázákban nem üvöltetik a Jingle Bells-t és az utcákat nem lepik el a csillogó fényfüzérek?

via GIPHY

9. A gondolat, hogy a harmadik nap végére már nem fogok beleférni a ruháimba

És rögtön egy diéta-fogadalommal kezdhetem az újévet, amit nagyjából a kijózanodást követő 36 órában már meg is szegek.

via GIPHY

10. Céges karácsony és céges ajándékozás

Nem akarok részegen táncolni az asztalon a főnököm előtt, és nincs kedvem valami szuperfrappánsat és szuperszemélyeset kitalálni annak a kollégámnak, akivel maximum két szót beszéltem egész évben.

via GIPHY

Borítókép: Veres Viktor