Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Tizenhárman meghaltak egy csehországi bányarobbanásban

Tizenhárman meghaltak egy csehországi bányarobbanásban

Sújtólégrobbanás történt egy csehországi bányában csütörtök éjszaka, 13 vájár meghalt, és nyolcan eltűntek – jelentette CTK hírügynökség. Tízen megsérültek, közülük három embert kórházba kellett vinni, egyikük állapota válságos.

A robbanás a lengyel határnál fekvő Karviná közelében lévő szénbányában történt 880 méter mélyen. Az áldozatok zöme lengyel bányász volt.

A hatóságok nagy erőkkel kutatnak az eltűntek után, mentőcsoportok takarítják el a törmeléket abban a vájatban, ahol feltehetően a bányászok vannak. Andrej Babis cseh és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, és azonnali segítséget ígért nekik.

A Karviná melletti szénbánya 1968 óta üzemel, és jelenleg állami tulajdonban van. A létesítményben mintegy 9500 ezer embert alkalmaznak.

Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel