Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Lövöldözés volt Bécs belvárosában, egy ember meghalt

Lövöldözés volt Bécs belvárosában, egy ember meghalt

A bécsi rendőrség szerint 13:30 körül lövések dördültek el Bécs belvárosában, a Lugeck étterem környékén. Két ember megsérült, mindkettőt a fején érte lövés, egyikük belehalt. A környéket lezárták, a támadó elmenekült – vette észre az Index.

A támadó ellen hajtóvadászatot indított az osztrák rendőrség, és el is kaptak valakit. Egy közeli fodrászatból láttak mindent, és tökéletes személyleírást tudtak adni a támadóról, ami alapján elkapták a feltételezett lövöldözőt.

Egy litván szemtanú szerint a lövöldözésben részt vevők szláv nyelven beszéltek egymással, ezért a bosnyák vagy szerb maffiára gyanakodott. A szemtanú, aki egyébként újságíró, azt mondta, hogy szerinte nem terrortámadásról van szó.

Közben az MTI is adott egy összefoglalót:

Az osztrák rendőrség kizárta, hogy terrorcselekmény történt volna Bécsben egy belvárosi étteremben, ahol pénteken lövésektől egy ember életét vesztette és egy súlyosan megsebesült.

“Célzott bűncselekmény történhetett” – írta a rendvédelmi hatóság Twitter-üzenetben. Hozzátette: “Nincsenek veszélyben olyan emberek, akik nem voltak érintettek (az incidensben)”.

A rendőrség nagy erőkkel körözi a szökésben lévő elkövetőt. A bűntény helyszínét lezárták, az étterem környékén sisakos, golyóálló mellényeket viselő rendőröket és egy rendőrségi helikoptert lehetett látni.

A lövöldözés háttere egyelőre tisztázatlan, ahogy az sem tudni, kik voltak az áldozatok. Szemtanúk beszámolói szerint a tettes a lövések leadása után egy autóban menekült el a helyszínről.

Kiemelt kép: Rendőrök egy belvárosi étteremben elkövetett lövöldözés helyszínén Bécsben 2018. december 21-én. A támadásban egy ember életét vesztette, egy súlyosan megsebesült, a rendőrség körözést adott ki a szökésben lévő elkövető ellen.
MTI/AP/Ronald Zak