Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kitolták az illegális kutak bejelentésének határidejét

Kitolták az illegális kutak bejelentésének határidejét

Pénteken kihirdették a Magyar Közlönyben azt a törvénymódosítást, ami alapján 2020. december 31-ig lehet büntetlenül lehet bejelenteni Magyarországon a 2018. december 21. megelőzően engedély nélkül fúrt kutakat – szúrta ki az Index.

Andó Patrik, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kommunikációs munkatársa a lapnak elmondta, hogy a legalizálás szabályozásának egyszerűsítéséről jövő év elején kezdődnek a tárgyalások a jogalkotóaval.

Eddig úgy volt, hogy a határidő 2018 vége lesz, de a kormány bekavart azzal, hogy időközben kitalálta, ha 80 méteres mélységig bejelentésre és engedélyre se lenne szükség.

Egy év telt el úgy, hogy azt lehetett hinni, ezt a változtatást bevezetik. Majd a módosítással meg is próbálkoztak a parlamentben, de az Alkotmánybíróság végül augusztusban elkaszálta. Az illegális kutasok többsége így az utolsó pillanatban szembesült azzal, hogy a várt könnyítés elmarad, a kutat mégiscsak engedélyeztetni kell.

A határidő kitolásával ideiglenesen sokan megnyugodhatnak, ugyanakkor hosszabb távon is sok nyitott kérdés van a kutakkal kapcsolatban.