Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kiderült, melyik multi dolgoztathatja heti 68 órát a magyar dolgozókat

Kiderült, melyik multi dolgoztathatja heti 68 órát a magyar dolgozókat

A Henkel Magyarország Kft. körösladányi gyárában akár heti 68 munkaórára is kötelezhetik a dolgozókat – derült ki a Portfolio birtokába került dokumentumokból. Egy szakszervezet által is aláírt megállapodás alapján három hónapos munkaidőkeret bevezetéséről állapodtak meg, ami jövő januárban kezdődik. Az időtartam legfeljebb 12 hónap.

„Félelmetes, hogy ehhez még a rabszolgatörvény sem kellett” – kommentálta a lap kérdésére a 68 órás munkahét lehetőségét Dávid Ferenc, aki arról beszélt, hogy a Munka Törvénykönyvének jelenlegi keretei is mennyire kiszolgáltatott helyzetbe hozza a munkavállalókat. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) volt főtitkára egyértelműen úgy ítélte meg, hogy ekkora munkaterhelés mellett egyáltalán nem marad szabadideje és magánélete a dolgozóknak.

A lap megkereste a Henkelt is, akik válaszukban elmondták, hogy a hatályban lévő kollektív szerződésének megfelelően a körösladányi gyárvezetés, a Henkel Magyarország Operations Kft. Körösladányi Gyárának Henkel Munkás Érdekvédelmi Egyesülete (szakszervezet) munkaidőkeretben állapodtak meg, mely a munka törvénykönyvének megfelelően lehetővé teszi az egyenlőtlen munkabeosztást és a hat nap munkavégzést.

„A munka törvénykönyve ide vágó rendelkezései szerint hat nap munkavégzést követően egy pihenőnapot kell kiadni, valamint egy pihenőnapnak a hónapban vasárnapra kell esnie. Ezzel szemben a Henkel Magyarország Operations Kft. vezetése a munkavállalók érdekében több védelmi pontot épített be a szabályozásába, ezáltal a törvény adta lehetőségeket nem használjuk ki.”

Ilyenek többek között

  • a 12 órás munkanapok maximum 5-re való korlátozása;
  • a minden hónapban szombatot és vasárnapot magába foglaló, két egybefüggő pihenőnap biztosítása;
  • a rövidváltások;
  • valamint a munkaszüneti napok előtti éjszakai műszakok kizárása;
  • illetve a munkaidőkeret három hónapra való korlátozása a törvény szerinti, maximum 1 éves munkaidőkerethez képest.

A Henkel közölte: munkaidőkeretben – a munka törvénykönyvének megfelelően – az öt nap munkavégzés utáni hatodik napon nem feltétlenül keletkezik túlóra,

itt a munkaidőkereten belüli egyenlőtlen munkaidőbeosztásról beszélünk.

„Amennyiben a munkavállaló például az egyik héten 68 órát dolgozik, ellenben a következő héten csak 12 órát, míg a többi napon pihenőnapokat kap, két hét alatt az óraszám kiegyenlítésre kerül, azaz nem keletkezik rendkívüli munkavégzés. Esetünkben a ledolgozandó óraszámoknak és a pihenőnapoknak három hónapon belül kell kiegyenlítődnie” – fejtegette a cég.

Dávid Ferenc azt mondta, hogy az ország számos területén nem lehet megtenni azt, hogy új munkahelyet keres magának az ember, ha váltani szeretne. Ezt egyrészt területi, másrészt képzettségi problémák is nehezítik.