Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kegyetlen körülmények között tartottak kutyákat egy gyulai tanyán

Kegyetlen körülmények között tartottak kutyákat egy gyulai tanyán

Állatkínzással gyanúsít a rendőrség egy békéscsabai férfit, aki egy gyulai tanyán tartott kutyákat. Egy adásvételi jogvita nyomán ő és egy tőle kutyát vásárló férfi is bejelentést tett a rendőrségen. A rendőrök elmentek a tanyára, hogy tisztázzák a jogvita körülményeit, és azt tapasztalták, hogy az állatok tartási körülményei nem megfelelőek. A Gyulai Rendőrkapitányság értesítette a helyi önkormányzatot, majd büntetőeljárást indított.

Az eljárás során kirendelt igazságügyi szakértő megállapította, hogy az állatokat a férfi nem táplálta, nem gondozza rendesen. A szakértői vélemény megérkezését követően, december 18-án az önkormányzat munkatársai és a rendőrök intézkedtek, az orvosi ellátást igénylő, illetve a tartási körülmények miatt veszélybe került kutyákat állatvédő szervezetek segítségével biztonságba helyezték. A 22 éves férfit a Gyulai Rendőrkapitányságon december 20-án gyanúsítottként hallgatták ki.

(police.hu)