Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Hazaengedték a vesztegetés vádjával letartóztatott fideszes politikust

Hazaengedték a vesztegetés vádjával letartóztatott fideszes politikust

Kedden tartóztatták le Ódor Ferencet, de a bíróság pénteki döntése szerint elég, ha otthonában kerül felügyelet alá – írja HVG, a hírt az egykori fideszes képviselő ügyvédje is megerősítette a lapnak. Az ügyészség megtámadta a döntést, így az nem jogerős, de az encsi járási hivatalból bilincsben elvitt volt politikus ennek ellenére is hazamehetett.

Kedden bilincsben vitték el a volt fideszes képviselőt, Ódor Ferencet az encsi járási hivatalból. A Központi Nyomozó Főügyészség közölte, Ódor ellen vesztegetés elfogadása miatt nyomoznak, a gyanú szerint, a hivatal vezetőjeként 4 millió forintot kért hivatali ügyintézéséért cserébe társával, aki szintén vezető beosztású tisztviselője a szervezetnek.

A korábbi hivatalos tájékoztatás szerint a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult ügyben az ügyészség – a Készenléti Rendőrség és a Borsod megyei rendőrség bevonásával – tetten érte a vesztegetési pénzt átvevő egyik gyanúsítottat, majd az elkövetők lakóhelyén és munkahelyén lefoglaltkák a „korrupciós pénzt” is.

A Miniszterelnökség pedig azt közölte az MTI-vel: Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár utasította a Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Kormányhivatal vezetőjét, hogy az Encsi Járási Hivatal hivatalvezetőjét azonnali hatállyal függessze fel az állásából.