Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

„Deviánsba hajló viselkedése” miatt panaszolták be állatorvosok Hadházyt

„Deviánsba hajló viselkedése” miatt panaszolták be állatorvosok Hadházyt

Két állatorvos panaszt nyújtott be Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő ellen – aki eredeti foglalkozása szerint állatorvos. A panaszt az MTVA Kunigunda utcai székházában tanúsított magatartása miatt nyújtották be a Magyar Állatorvosi Kamara Etikai Bizottságához.

„Hadházy Ákos december 16-17-én az MTVA székházában önmagából teljesen kifordulva, minősíthetetlen, már deviánsba hajló módon viselkedett”

– írják az erkölcscsősz kollégák a december 19-ei keltezésű dokumentumban.

A két aláíró szerint „a kolléga magatartása súlyosan szembemegy a Magyar Állatorvosi Kamara Etikai Szabályzatában foglalt idevonatkozó szabályokkal”. A panasz hivatkozik egyebek között a szabályzat azon pontjára, mely szerint az állatorvosnak „az állatorvosi tevékenység során józan, szakszerű és társadalmilag elvárható magatartást (alkalomhoz illő, kulturált megjelenéssel) kell tanúsítania”.

A két aláíró szerint Hadházy Ákos magatartása összeegyeztethetetlen a kamarai szabályok mellett állatorvosi esküjének azon részével is, mely kimondja: „arra törekszem, hogy az állatorvos-tudomány, valamint Alma Materünk jó hírnevét öregbítsem, megbecsülését előmozdítsam. Isten engem úgy segéljen!”

A kamara etikai bizottságához intézett panaszt jegyző Szinesi András és Herényi Bulcsu állatorvosok szerint „megállapítható, hogy dr. Hadházy Ákos az etikai vétség tényállását kimerítette”.

(Index, MTI)