Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Áder János korábban írta alá az új közigazgatási bíróságok felállítását, mint a rabszolgatörvényt

Áder János korábban írta alá az új közigazgatási bíróságok felállítását, mint a rabszolgatörvényt

Mint ismert, Áder János köztársasági elnök csütörtökön írta alá a munka törvénykönyvéről szóló törvénymódosítást, amely szerint ezentúl 400 órát lehet túlórázni évente, a túlórát pedig három éven belül kell a munkáltatónak kifizetnie.

A parlament honlapja szerint azonban a közigazgatási bíróságokról szóló törvénymódosítást – amit ugyanazon a napon fogadott el a parlament, mint a rabszolgatörvényt – már szerdán aláírta Áder – szúrta ki az Index. A köztársasági elnök erről azonban nem adott ki külön közleményt, ellentétben a munka törvénykönyvének aláírásával – amelyben még boldog karácsonyt is kívánt.

A tüntetők 5 pontja között a független bíróság is szerepel, amit többek között e miatt a törvénymódosítás miatt is írtak bele a listába.

Kiemelt kép: Áder János köztársasági elnök a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) horgásznagyköveteinek VI. találkozóján és horgászversenyén a Matyi-éri víztározónál, Szeged közelében 2018. június 7-én / Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI