Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

39 munkanapot kell közmunkáznia a Kossuth téri tüntetőnek, aki lefújta a zászlórudat

39 munkanapot kell közmunkáznia a Kossuth téri tüntetőnek, aki lefújta a zászlórudat

T. Krisztián a keddi tüntetésen fújta fel a Kossuth téri zászlórúdra, hogy SZTRÁJK! A férfit a helyszínen elfogták, majd rongálással gyanúsították, illetve vádolták meg. Tettét elismerte, azonban a rendőrség előtt azt vallotta, politikai véleménynyilvánítás volt, amit tett, a társadalomra nem veszélyes a cselekedete, így szerinte nem követett el bűncselekményt. A túlóratörvény ellen tiltakozott így. Ügyét a Pesti Központi Kerületi Bíróságon tárgyalták pénteken.

A bíróság T. Krisztián és ügyvédje érvelésével szemben viszont rongálásnak minősítette az esetet, és végül a vádlottat 312 óra közérdekű munka elvégzésére ítélte, fizikai munkakörben – írja a Hvg.hu. Ez napi 8 órával számolva 39 napot jelent. Ha nem tesz ennek eleget, fogházban kell leülnie a büntetést, de 1 nap csak négy órát ér. A büntetésből egyébként az őrizetben töltött 72 órát levonják.

Ha tehát T. Krisztián nem végzi el a közmunkát, akkor 60 napon át kell fogházban ülnie.

Kiemelt kép: Illusztráció / Fotó: Ivándi-Szabó Balázs