Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

“Megyünk füstbombáért”: reagáltak az ellenzéki pártok a túlóratörvény aláírására

“Megyünk füstbombáért”: reagáltak az ellenzéki pártok a túlóratörvény aláírására

Csütörtök este Áder János aláírta a munka törvénykönyvének módosítását, amiről nyilatkozatot is közzétett a honlapján.

A hvg.hu ezzel kapcsolatban megkérdezte Hajnal Miklóst, a Momentum elnökségi tagját, mit szólnak az elnöki aláíráshoz:

„A Momentum botrányosnak tartja a szolgalelkű Áder rohamtempóját. Megyünk füstbombáért, holnap pedig meglátogatjuk a Sándor-palotát” – mondta a politikus.

A párt elnökhelyettesét, Donáth Anna Júliát a múlt héten egy kezében tartott és meggyújtott füstbomba miatt vitték el a rendőrök.

LMP: Ez a harc kezdete

Az LMP közleményben reagált a történtekre, melyben azt írták, Áder János sokadszorra bebizonyította, hogy nem a köztársaság, nem a magyar munkavállalók, hanem csak és kizárólag a Fidesz és a külföldi nagyvállalatok érdekeit képviseli köztársasági elnökként.

„Mára teljesen egyértelmű, hogy a magyar dolgozókat nem a Fidesz fogja megvédeni, hanem a Fidesztől kell őket megvédeni. Az LMP teljes politikai közössége a munkavállalók és a szakszervezetek oldalán áll. Ez nem a harc végét jelenti. Ez a harc kezdete” – írták.

DK: Áder bűnrészessé válik

A Demokratikus Koalíció is mindenkit vár a Kossuth térre.

“Ahogy várható volt, a fideszes pártkatona, Áder János, akit a DK sosem fogadott el köztársasági elnöknek, aláírta a magyarok millióit megnyomorító rabszolgatörvényt. Ezzel a gesztussal újra bűnrészessé válik, de egyúttal tovább erősíti az ellenállást, és rászabadítja az ország haragját Orbánra” – közölték.

Liberálisok: Áder alkalmatlan

A Magyar Liberális Párt szerint Áder János ismét bebizonyította, hogy méltatlan és alkalmatlan az államfői poszt betöltésére, a magyar emberek helyett kizárólag az Orbán-kormány érdekeit képviseli. A magyar emberek döntő többség ugyanis egyértelműen elutasítja a rabszolgatörvényt.

A túlóratörvényt anélkül fogadták el, hogy a szükséges szakmai egyeztetéseket lefolytatták volna az érintettekkel. A törvény tartalma és elfogadásának módja is szembemegy a munkavállalók alapvető jogaival és a demokratikus értékekkel. A szakszervezetek nem véletlenül hirdettek sztrájkot arra az estre, ha az államfő szignálja a módosítást. A Liberálisok továbbra is kiállnak a munkavállalók érdekei mellett és támogatják a tüntetéseket, a több helyen meghirdetett bojkottot és az országos sztrájkot is.

Jobbik: rabszolgatörvényt kapunk karácsonyra

A Jobbik reakciójában úgy fogalmazott: Áder János a fideszre jellemző álságos és cinikus módon űzött gúnyt a munkavállalókból, akiknek nyilatkozatában boldog karácsonyt kívánt. Az ország többsége elutasítja a törvény embertelen, családellenes rendelkezéseit, de ez a fideszes urakat hidegen hagyja, hiszen nekik nem a nép érdeke, hanem csak a saját zsebük a fontos. Látták ezt már a migránsbiznisznél is, ahol, mint kiderült, a propagandával ellentétben jó pénzért a kormány bárkit beenged az országba.

“A Jobbik még nagyobb intenzitással fog harcolni Orbán Viktor korrupt és álnemzeti rendszere ellen, és erre a harcra szólítunk fel minden tisztességes magyar embert” – írták .

Borítókép: Donáth Anna Júlia a tüntetésen. Fotó: Halász Nóra