Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Őrizetben a vesztegetéssel gyanúsított fideszes hivatalvezető

Őrizetben a vesztegetéssel gyanúsított fideszes hivatalvezető

Akár tíz év börtönre is ítélhetik az encsi járási hivatalt vezető volt fideszes országgyűlési képviselőt, Ódor Ferencet, aki a gyanú szerint bűntársával 4 millió forint kenőpénzt kért a hivatali ügyintézéséért cserébe.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) ugyan Ódort, de még a települést sem nevezte meg közleményében, ám az eset általuk leírt körülményeiből egyértelmű, hogy róluk van szó.

Ódor Ferenc fideszes képviselő felszólal az Országgyűlésben, 2012-ben MTI Fotó: Máthé Zoltán

A Zoom.hu is írt arról, hogy kedden nyomozók szállták meg az encsi járási hivatalt és Ódor Ferenc hivatalvezetőt bilincsbe verve vitték el.

Az ügyészség annyit árult el, hogy “a gyanú szerint egy járási hivatal két vezető beosztású tisztviselője 4 millió forintot kért a hivatali ügyintézéséért cserébe.”

Azt írták, kedden tetten érték “a vesztegetési pénzt átvevő egyik gyanúsítottat, majd az elkövetők lakóhelyén és munkahelyén kutatást végeztek, amely során lefoglalásra került a korrupciós pénz is.”

A gyanúsítottak nem éltek panasszal. Egyikük tagadta a bűncselekményt, míg társa részbeni, ténybeli beismerő vallomást tett. Az ügyészség kérte az előzetes letartóztatásuk elrendelését a bíróságtól.

Borítókép: Illusztráció / Forrás: Pixabay