Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Nyomoznak a tüntetőt veréssel fenyegető rendőr ügyében

Nyomoznak a tüntetőt veréssel fenyegető rendőr ügyében

Hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntette miatt nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség azután, hogy egy nyilvánosságra hozott hangfelvételen egy rendőr veréssel fenyeget egy tüntetőt – tudta meg a hvg.hu.

Ahogy azt lapunk a 444.hu alapján korábban megírta, a felvételen szereplő M. egy 21 éves diák, állítása szerint csupán érdeklődésből ment el a múlt csütörtöki kormányellenes demonstrációra. A Kossuth térről a tömeg egy részével együtt indult el a Körúton, ahol egy rendőrautónak leverte a tükrét a gördeszkájával. M. futva menekült, lehagyta a rendőröket, de végül elkapták. Utána két rendőrrel együtt berakták egy buszba, ahol elmondása szerint bántalmazták.

“Az egyikük az előttem levő székről hátrafordulva nyakon ragadott és elkezdett fojtogatni, hasbabokszolni. Ezután figyelmeztette a fiatal társát, hogy az nem látott semmit, és erről egy szót sem. Végül kinyílt az ajtó és beszálltak a többiek is.”

A fiú viszont készített egy hangfelvételt a telefonjával minderről.

A hvg.hu információi szerint M. eddig nem tett panaszt, így vélhetően az ügyészség hivatalból rendelt el nyomozást.

Borítókép: Halász Nóra