Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Magyar Szakszervezeti Szövetség: Mostantól sztrájkkészültség van!

Magyar Szakszervezeti Szövetség: Mostantól sztrájkkészültség van!

A Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke Áder aláírása után azt még nem tudta megmondani, hogy mikor akarják kezdeni az országos munkabeszüntetést.

„Mostantól kezdve sztrájkkészültség van!” – jelentette ki a Zoom.hu-nak Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke, miután kiderült, Áder János köztársasági elnök aláírta a rabszolgatörvényt. Arra a felvetésünkre, hogy karácsony után vagy az újévben lehet-e általános munkabeszüntetés, azt mondta, hogy ezt még nem tudja megmondani, mert a dolgokat egyeztetni kell. „A munka azonban ezzel egyértelműen megindult, amit ígértünk azt megtartjuk” – tette hozzá.

Az államfő a Köztársasági Elnök Hivatalának honlapjára felkerült nyilatkozatában ismerteti, hogy a munka törvénykönyvének módosítását – amit az országgyűlés december 12-én fogadott el – három szempontból vizsgálta meg.

  • Elsőként megállapította, hogy a módosítás nem ütközik az alaptörvény rendelkezéseibe, így jogszerű keretek között, alkotmányosan nem kifogásolható.
  • Másodszor összevetette az új túlóra-szabályozás rendelkezéseit más európai országokéval, és megállapította, hogy számos országban – például Egyesült Királyság, Dánia, Írország, Csehország – a túlóra mértéke a magyarországival megegyező vagy azt meghaladó mértékű.
  • Harmadszor megvizsgálta, hogy a munka törvénykönyvének módosítása miként érinti Magyarország négy és félmillió munkavállalóját, csökkentek-e a munkavállalók védelmét szolgáló garanciák. A köztársasági elnök megállapította, hogy a munka törvénykönyvének a munkavállalókat védő rendelkezései nem csorbultak, sőt az eddiginél több túlórát csak a munkavállaló előzetes írásbeli hozzájárulását követően lehet végezni; a munkaadó nem büntetheti a munkavállalót azért, mert túlmunkát nem vállal, vagy a túlmunka vállalására vonatkozó korábbi nyilatkozatát visszavonja; a kollektív szerződések csak a munkavállaló javára térhetnek el az új szabályoktól; a túlmunkáért járó díjazást ezután is változatlan feltételekkel fizethetik ki a munkaadók; nem szűkült a szakszervezetek azon lehetősége, hogy a munkavállalóknak a kollektív szerződések révén még nagyobb védelmet biztosítsanak.

Borítókép: Csóti Rebeka