Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kazincbarcikán is megtorpedóznák a túlóratörvényt

Kazincbarcikán is megtorpedóznák a túlóratörvényt

Petíciót nyújtott ne Kazincbarcika polgármesterének Gúr Nándor szocialista országgyűlési képviselő, Lukács András, a BAZ megyei közgyűlés MSZP-frakciójának vezetője és Vécsi István, a Közmunkás Szakszervezet elnöke, hogy az önkormányzat által fenntartott és működtetett intézmények és gazdálkodó szervezetek esetében ne alkalmazza túlóratörvényt.

A Zoom.hu-hoz eljuttatott dokumentumban azt is kérik, hogy mindezek garantálására terjesszen a képviselő testület következő ülése elé olyan határozati javaslatot, mely az említett törvényi rendelkezések bevezetését megtiltja az önkormányzati intézmények és cégek esetében.

„Elvárjuk a város polgármesterétől, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy az önkormányzat közigazgatási területén belül működő gazdasági szervezetek hasonlóan az önkormányzathoz ne vezessék be a „rabszolgatörvény” vonatkozó rendelkezéseit” – írják.

Hasonló javaslatot tervez benyújtani a csepeli szocialista frakció is, de a főváros XV. kerületében és Szegeden is tervezik a túlóra maximalizálását az önkormányzati cégeknél.

Borítókép: Tüntetés a rabszolgatörvény ellen Budapesten. Fotó: Veres Viktor