Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Eddig 380 ezer aláírást gyűjtött össze Hadházy Ákos

Eddig 380 ezer aláírást gyűjtött össze Hadházy Ákos

Eddig 380 ezer aláírás jött össze a “Ne hagyjuk büntetlenül – 1 millió aláírás az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért” című akció keretében – mondta az Index kérdésére Hadházy Ákos.

A független országgyűlési képviselő a portálnak elmondta: a szám ennél még nagyobb lehet, három párt ugyanis – valószínűleg a tüntetések okozta felfordulás miatt – nem küldött még összesítést. Ezen kívül azt is figyelembe kell venni, hogy a DK irodájában is bent égtek kitöltött ívek. A képviselő szerint

a pártok eddig nagyjából százezer aláírást szállítottak a kezdeményezésnek.

A gyűjtés hivatalosan szeptember végén kezdődött, a pártok október közepén csatlakoztak szervezetten. Innen nézve két és fél hónap alatt 380 ezer aláírás komoly eredmény, ugyanakkor minden ilyen akciónak jóval nehezebb a második fele – tette hozzá.

Hadházy szerint eddig csak kitelepülten gyűjtöttek, januártól viszont kezdődnek a kopogtatások, amitől sokat remél. Azt mondta, a napokban Szombathelyen járt, egy lépcsőházban 25 embert talált otthon, közülük 22 aláírt. Két olyan ember is, akik saját bevallásuk szerint Fidesz-szavazók, de mint mondták, „az akció nem a Fideszt, hanem a korrupciót támadja”, ezért aláírták.

Az aláírásgyűjtést a pártokon kívül 1800 regisztrált aktivista segíti országszerte.

Borítókép: Veres Viktor