Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Csepelen is készül a javaslat a túlóratörvény szabályozására

Csepelen is készül a javaslat a túlóratörvény szabályozására

Nemrég Budapest XV. kerülete és Szeged polgármestere is olyan javaslatot terjesztett be, amely az önkormányzati intézményeknek és cégeknek megtiltaná a túlóratörvény alkalmazását. Most Csepelen készül hasonlóra Szenteczky János, az MSZP csepeli frakcióvezetője: javaslatot nyújtott be a XXI. kerületi képviselőtestületnek, mely maximalizálná a kerületi önkormányzati cégeknél alkalmazott emberek túlmunkáját – írta a 21óra.hu.

A csepeli MSZP-sek 250 órában maximalizálnák ezeknél a cégeknél az éves túlórakeretet, vagyis lényegében kivonnák a Fidesz által a parlamentben elfogadott jogszabály hatálya alól az érintett csepelieket 2019. január elsejétől. Mint megjegyzik, a csepeli önkormányzat tulajdonában álló gazdasági társaságok több mint 100 főt foglalkoztatnak.

Szenteczkyék szándéka szerint a javaslatot a csepeli képviselőtestület a következő, december 13-ai ülésen a tárgyalni tudja. Emellett úgy tudjuk, a napokban felszólítják Németh Szilárdot, az önkormányzat által „csepeliként” kommunikált kormánypárti képviselőt, hogy minden követ mozgasson meg a XXI. kerületi dolgozók érdekének védelmében, azaz bírja rá Borbély Lénárdot és a fideszes városvezetést a javaslatuk elfogadására.

A Policy Agenda által készített kutatás szerint egyébként a munkaképes korú lakosság mindössze 9 százalék támogatja, 83 százaléka pedig elutasítja a rabszolgatörvényt – mivel a felmérés reprezentatív, alighanem Csepelen is.

Bortókép: Veres Viktor