Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Beszakadt a jég két fiú alatt a biatorbágyi halastavon

Beszakadt a jég két fiú alatt a biatorbágyi halastavon

Állampolgárok találtak rá szerda délután Biatorbágyon egy 13 éves fiúra, aki teljesen átázott ruhában álldogált az utcán – írta a police.hu. A fiú elmondta, hogy nem sokkal korábban a biatorbágyi halastavak egyikén beszakadt alatta és barátja alatt a jég, és nem tudja, hogy barátja hol lehet.

A fiút a helyi körzeti megbízotti irodába vitték, ahol a szolgálatban lévő körzeti megbízott meleg pokróccal takarta be az átfázott gyermeket és a bemelegített szolgálati autóba ültette. Miközben a fiút a baleset pontos helyszínéről kérdezte, a körzeti megbízott azonnal a halastavak felé vette az irányt szolgálati gépkocsijával és polgárőrök bevonásával megkezdte a másik bajba került gyermek felkutatását. Pár percen belül a tavak közelébe érve, egy erdős útszakasz mellett megtalálták a másik 13 éves fiút is, akinek alsóruházata ázott át a jeges vízben.

A gyermekek nem sérültek meg, elmondták, hogy otthonukból szánkózni indultak, ezután mentek rá az egyik tó jegére, ami beszakadt alattuk. Az egyetlen mobiltelefon, ami náluk volt, le volt merülve, azon nem tudtak segítséget hívni. A baleset, majd a jeges vízből való menekülés során eltávolodtak egymástól és gyalogosan indultak el segítséget kérni. A gyerekeket a körzeti megbízott otthonukba vitte és szüleiknek átadta, egyúttal felhívta figyelmüket a jégen tartózkodás szabályaira, veszélyeire is.

A rendőrség a honlapján azt is leírja, mire vigyázzunk nagyon, ha a jégre megyünk.

Borítókép: police.hu