Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Beolvasott egy MSZP-s: az MTV kamerájába mondta az 5 pontot

Beolvasott egy MSZP-s: az MTV kamerájába mondta az 5 pontot

Eddig részleges sikert értek el a napok óta tartó tüntetéshullám résztvevői – politikusok és civilek – amikor a közvéleménnyel a kormánypárti sajtó vagy éppen a közmédia valamely szereplőjén keresztül akarták ötpontos petíciójukat megismertetni. Az öt pont az alábbi:

a rabszolgatörvény eltörlése, az Európai Ügyészséghez való csatlakozás, a rendőri túlórák csökkentése, független bíróság és közmédia.

Emlékezetes, hogy az MTVA Kunigunda utcai székházába is azért mentek be ellenzéki képviselők, hogy ezt elérjék – nem sikerült. Azóta viszont az MSZP-alelnök Bárány Balázs legalább az Echo TV-ben beolvasta a követeléslistát, illetve a Jobbikos Jakab Péternek is sikerült ez a “visszafideszesített” HírTv-ben.

Legújabban pedig Őrsi Gergely, az MSZP budapesti alelnöke próbálta ezt meg, amikor válaszul a “Fidesz-központ” provokatív kérdéseire, beolvasta az 5 pontos ellenzéki követelést az M1 Híradójának kamerájába – kérdés, hogy a hírműsorban leadják-e ezt. Íme a “beolvasás”:

Eközben a Párbeszéd jelezte: eljuttatta az ellenzéki tüntetők ötpontos követelését a Magyar Távirati Irodának, de az MTI arra hivatkozva, hogy a közmédiáról nem jelentethet meg híreket, nem tette közzé a kiáltványt.

Őrsi egyébként a fővárosi ellenzéki előválasztás kampánynyitóján olvasta be a követeléslistát – a sajtótájékoztatón elhangzottakról és az előválasztás forgatókönyvéről, jelöltjeiről itt írtunk bővebben:

Puzsér csak egy második fordulóban száll majd be az előválasztásba

Nemcsak az elmúlt napok rabszolgatörvény- és kormányellenes tüntetésein, hanem a közelgő főpolgármester-jelölti előválasztáson is egységet mutat az ellenzék, még ha nem is teljeset: most az MSZP, a Párbeszéd, a Demokratikus Koalíció (DK) és a Szolidaritás Mozgalom jelentette be, hogy részt vesznek az előválasztáson, melynek célja, hogy a budapestiek részvételével megtalálják azt az egy jelöltet, aki a legesélyesebb Tarlós István-kihívó tud lenni a 2019-es önkormányzati választáson.

Nem sokkal később egyébként a fővárosi ellenzék közösen állt ki, és elítélte a rabszolgatörvényt:

Borítókép: Illusztráció / Fotó: Halász Nóra