Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Űrhadosztály felépítését kezdi meg az USA

Űrhadosztály felépítését kezdi meg az USA

Donald Trump amerikai elnök aláírta a tervezett űrhadosztály főparancsnokságának létrehozásáról szóló rendeletet. Az elnök a nyáron jelentette be egy új, hatodik katonai haderőnem, az űrhadosztály létrehozását, és utasította a Pentagont a világűrbe telepítendő amerikai haderő felállításának megkezdésére.

Donald Trump amerikai elnök MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

Mike Pence alelnök pedig bejelentette, hogy a kormányzat napokon belül bemutatja végleges tervezetét az űrhaderőről. “Az elkövetkező napokban Trump elnök az új űrpolitikáról is aláír egy rendeletet, amely a hatodik haderőnem létrehozásának tervezetét és időpontjait tartalmazza majd” – mondta..

Az amerikai kormányzat 2020-ig létre akarja hozni az űrhaderőt. Patrick Shanahan, védelmiminiszter-helyettes szerint az űrhadosztály létrehozásának költsége valószínűleg 5-10 milliárd dollár lesz. Az űrhadosztély főparancsnokságának létrehozására már be is tervezték a pénzt a jövő évi védelmi büdzsébe.

(MTI)

Borítókép: Illusztráció / Forrás: giphy.com