Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Sargentini nem jön Magyarországra, mert nem érezné biztonságban magát

Sargentini nem jön Magyarországra, mert nem érezné biztonságban magát

A holland EP-képviselő, Judith Sargentini nem tervezi, hogy a közeljövőben privát útra Magyarországra jönne. Azt mondta, “politikusként vállalom a munkámból adódó helyzeteket, de magánszemélyként nem érezném biztonságban magam a magyar utcákon, főleg nem sötétedés után.”

A magyar jogállamiságot elítélő, az Európai Parlamentben szeptemberben megszavazott jelentés előkészítője és beterjesztője Sargentini volt. Noha a felmérések szerint a magyarok többsége is egyetért a jelentéssel, a képviselőnő nem igazán kedvelt személy itthon, sokan gyűlölettel viseltetnek iránta:

„Idióta bics!” – Megszállták Sargentini Facebook-oldalát a magyar kommentelők

Az Orbán-kormány pedig közpénzből kampányt indított a lejáratására – ez nem volt más, mint rinyálás

Részlet a magyar kormány kampányfilmjéből, amit a Sargentini-jelentésre válaszul készítettek

A friss HVG Portré rovatában Judith Sargentini az Orbánnal való vitájára úgy emlékszik vissza, meglepődött azon, amikor látta, a magyar miniszterelnök elkésett a vitáról. „Ez pedig kimagaslóan udvariatlan egy olyan helyen, ahova valakit meghívtak, és felszólalási lehetőséget adtak neki.

Borítókép: Judith Sargentini és Orbván Viktor a Sargentini-javaslat európai parlamenti vitáján / MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs