Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Nyomozók vitték el Encsről a volt fideszes képviselőt

Nyomozók vitték el Encsről a volt fideszes képviselőt

Ódor Ferencet, a járási hivatal parkolójában teperték le, s bilincselték meg.

Nyomozók szállták meg kedden az encsi járási hivatalt, s hírek szerint Ódor Ferencet, annak vezetőjét bilincsben el is vitték. A Zoom.hu-nak források megerősítették, hogy valóban Ódort vitték el, aki korábban fideszes országgyűlési képviselő volt. Az nem teljesen világos, hogy pontosan milyen nyomozók voltak, akik intézkedtek. Az Index az ügyben kereste a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrséget, ahol azt mondták, hogy ők nem tudnak ilyen akcióról, a TEK pedig azt válaszolta, hogy ők nem intézkedtek Encsen.

A lapnak a Központi Nyomozó Főügyészség azt válaszolta, hogy az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján, vezető beosztású hivatalos személy, az előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folytat nyomozást. Az ügyészség egyébként tegnap két személyt vett őrizetbe, mert mint írja a lap az előző őrizetbe vétellel egy időben egy helyi, országos hírű étteremben is megjelentek a nyomozók, ahol a hivatal egy ott tartózkodó munkatársát is elfogták.

Nem sokkal négy óra után pedig Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár utasította a Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Kormányhivatal vezetőjét, hogy az Encsi Járási Hivatal hivatalvezetőjét azonnali hatállyal függessze fel az állásából – ismertette a Miniszterelnökség.

Borítókép: Ódor Ferenc fideszes képviselő az Országgyűlés plenáris ülésén, 2012, MTI Fotó: Máthé Zoltán