Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Nem született döntés, így a kormány mondja meg, mennyi lesz a minimálbér jövőre

Nem született döntés, így a kormány mondja meg, mennyi lesz a minimálbér jövőre

A munkáltatók és a munkavállalók nem tudtak megegyezni az emelés mértékében a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán, innen már a kormány kezében a döntés.

Szerdán sem született döntés, megállapodás a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (VKF) ülésén arról, hogy mennyi legyen a minimálbér és bérminimum jövőre – írja a 24.hu. Az eredménytelenség oka, hogy a szakszervezetek ragaszkodtak a két számjegyű emeléshez, a munkáltatók az egy számjegyűhöz, a kormány viszont passzív szemlélő volt a tárgyaláson – mondta a lapnak a tárgyalásokon résztvevő Karsai Zoltán, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke.

Most is elhangzott a munkáltatói oldal részéről a négyszemközti beszélgetésben a 8-8-8 százalékos emelési ajánlat (minimálbér-bérminimum-bérajánlás), de mivel a szakszervezet ragaszkodott a 13-15 százalékhoz (minimálbér és bérminimum), így a másik oldal végül csak a korábbi 5 százalékos emelés mellett állt ki, plusz 2 százalék, ha csökken a szocho.

Ezek után biztos, hogy a kormány dönt a kérdésben. Legalábbis ez hangzott el az ülésen, hozzátéve, hogy a technikai lehetőség erre megvan. Ez a két ünnep között történhet meg.

Borítókép: Csóti Rebeka