Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

“Ne írd alá János!” címmel lesz tüntetés pénteken a Parlament előtt

“Ne írd alá János!” címmel lesz tüntetés pénteken a Parlament előtt

A demonstrálók azt szeretnék elérni, hogy Áder János küldje vissza a tiltakozási hullámot kirobbantó jogszabálytervezetet.

Ezúttal “Ne írd alá, János!” címmel szerveződik újabb tüntetés péntek estére a Kossuth térre. A megmozdulást este 8-tól 10-ig a Civilek a rabszolgatörvény ellen nevű Facebook-csoport hirdette meg. Az esemény iránt roppant gyorsan nő az érdeklődés. A HVG négy órai beszámolója szerint még 2400-an jelezték érdeklődésüket, alig háromnegyed órával később ez a szám már elérte a 3800-at.

A parlament előtti téren nem ez lesz az egyetlen demonstráció, mutat rá a lap. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) 18 órától 20 óráig Nemzeti Összkarácsonyi Békemenetet tart. Utóbbi esemény kapcsán még többen jeleztek vissza. 2,3 ezer ember már jelezte, hogy ott lesz, s mintegy 12 ezren érdeklődnek az esemény Facebook oldala szerint. Utóbbi demonstráción az MKKP már azért kíván köszönetet, hogy végre dolgozhatunk 8 napot minden héten, vagy hogy nem kell többé bajlódni a független bíróságokkal.

Nemzeti Összkarácsonyi Békemenet

Nemzeti Összkarácsonyi Békemenet

Nemzeti Összkarácsonyi Békemenet

Nemzeti Összkarácsonyi Békemenet

Mint ismert a rabszolgatörvénynek csúfolt, s múlt hét szerdán elfogadott törvénymódosításokat – amelynek egyik sarkalatos pontja az évi 400 órára emelkedő túlórakeret – hétfőn küldte el az Országgyűlés elnöke a köztársasági elnöknek. A tüntetők azt szeretnék, hogy Áder János a jogszabályt ne írja alá, s így az ne lépjen hatályba január 1-től.

Borítókép: Ivándi-Szabó Balázs