Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Mészáros Lőrinc napelemparkját az állam cége vette meg

Mészáros Lőrinc napelemparkját az állam cége vette meg

Az adásvétel természetesen illeszkedik a Mátrai Erőmű hosszú távú stratégiájába, amelynek célja, hogy 2030-ban is a vállalat adja a hazai villamosenergia-termelés ötödét.

Eladta 16 megawattos visontai naperőművét, továbbá bükkábrányi rekultivált bányaterületét a Mészáros Lőrinc cégcsoportjába tartozó Opus Global Nyrt. közvetett tulajdonában lévő Mátrai Erőmű Zrt. (MERT). Az előbbi tulajdonosa az állami tulajdonban lévő, az MVM leány, az MVM Hungarowind Kft., míg utóbbi a Nemzeti Földalaphoz kerül – derül ki a vállalat közleményéből.

A szerződés értelmében a 16 megawattos naperőmű üzemeltetését és karbantartását a jövőben is a MERT végzi, amelyet bérleti díj illet meg a terület, valamint a transzformátor és a hozzá kapcsolódó vezetékek használatáért. A zárási feltételek teljesüléséhez a szükséges engedélyeket a Magyar Energetikai és Közmű- Szabályozási Hivatal (MEKH) megadta.

Az adásvétel illeszkedik a Mátrai Erőmű hosszú távú stratégiájába, amelynek célja, hogy 2030-ban is a vállalat adja a hazai villamosenergia-termelés ötödét – írják.

Borítókép: MTI Fotó, Koszticsák Szilárd