Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Megvan a Manchester United új edzője

Megvan a Manchester United új edzője

A Manchester United honlapján szerda reggel véletlen megjelent, majd letörölt cikk alapján már lehetett következtetni rá, hogy Ole Gunnar Solskjaer lesz a megbízott menedzser. Erna Solberg, Norvégia miniszterelnöke a Twitteren gratulált honfitársának még a cikk eltávolítása előtt. „Nagy nap ez a norvég futballnak! Sok sikert a »vörös ördögök« irányításához ” – írta a miniszterelnök asszony, aki később szintén törölte üzenetét.

A bakit követően azonban a hivatalos bejelentés sem váratott sokat magára: az idei szezon végéig a 45 éves norvég tréner fogja vezetni a csapatott. Solskjaer stábjában Michael Carrick és Kieran McKenna is bekerült, valamint visszatért a klubhoz a 2010 és 2013 között Sir Alex Fergusont is segítő Mike Phelan.

Solskjaer játékosként 11 szezont húzott le a Manchester Unitedben, amellyel hatszor nyert Premier League-et, kétszer FA-kupát és egyszer Bajnokok Ligáját – emellett ő volt az, aki a 99-es legendás BL-döntőben megszerezte a Bayern München elleni győztes gólt.

(Nemzeti Sport)