Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Így néz ki a kormány gigantikus terve, a Déli Városkapu álom

Így néz ki a kormány gigantikus terve, a Déli Városkapu álom

Kihirdették a tervpályázat eredményét, a Déli Városkapu projekt többek között az atlétikai vb-nek is otthont adó stadiont is magába foglalja. 135 hektáros terület beépítésének átfogó tervezésére vállalkoznak.

Kihirdették a Budapest Déli Városkapu meghívásos nemzetközi tervpályázat eredményét a fővárosban szerdán. Az első helyezett a Snohetta tervezőiroda lett. A norvég társaság nagyjából 150 munkatársat foglalkoztat, s számos építészeti díjat nyertek már. Egyébként ők tervezték az oslói operaházat és a Calgary központi könyvtárat is.

Forrás: MTI

A rendezvényen Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán főpolgármester-helyettes azt mondta, a kormány és Budapest olyan műveket várt, amelyek a Duna, a Rákóczi híd, a Könyves Kálmán körút, a Soroksári út és a Weiss Manfréd út által határolt, mintegy 135 hektáros terület beépítésének átfogó tervezésére vállalkoznak.

Forrás: MTI

Megvalósul egy csaknem 12 ezer egyetemi hallgatónak szánt diákváros, valamint nemzetközi rangadók megrendezésére alkalmas sportlétesítmények jönnek létre, például egy 15 ezer férőhelyes atlétikai stadion – sorolta. Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára, a bírálóbizottság elnöke hangsúlyozta: az elmúlt húsz évben az a tendencia rajzolódott ki, hogy mind Pesten, mind Budán déli irányba terjeszkedik a város, mert arrafelé van egyrészt tér, másrészt közlekedési infrastruktúra.

Dél-Pestet és Észak-Csepelt “aranytartaléknak” nevezte, óriási lehetőségnek, amellyel “okosan kell sáfárkodni”. (MTI)

Borítókép: Elérhetővé vált látványterven a Budapest Déli Városkapu meghívásos nemzetközi tervpályázat győztesének pályaműve látható. A Duna, a Rákóczi híd, a Könyves Kálmán körút, a Soroksári út és a Weiss Manfréd út által határolt, mintegy 135 hektáros területen 12 ezer egyetemi hallgatónak szánt diákváros, valamint nemzetközi rangadók megrendezésére alkalmas sportlétesítmények épülnek. (MTI)