Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Félelmetes nevet villantott a VW Michelisz lehetséges ellenfeleként

Félelmetes nevet villantott a VW Michelisz lehetséges ellenfeleként

A ralikrossz mezőnyét igába hajtó svéd világbajnok, Johan Kristoffersson érkezhet a német cég csapatához.

Nem akármilyen nevet lengettek be a Volkswagen WTCR csapatának új tagjaként. A mindig jól értesült TouringCarTimes értesülése szerint ralikrossz kétszeres világbajnoka, a svéd Johan Kristoffersson ülhet jövőre gyári támogatottként az egyik Golf volánja mögé. Ezzel Rob Huff mellett ő lenne a német óriás másik támogatott pilótája. Ha a szóbeszéd igaznak bizonyul, akkor valóban borzasztó erőssé válhat az addig sem gyenge mezőny.

A ralikrossz vb-n a svéd ász az elmúlt két évben lett bajnok a Volkswagen színeiben – innen érthető a váltás –, ráadásul úgy, hogy idén 12 futamból 11-et megnyert. Jó kérdés, miért is lépne le a tuti helyről Kristoffersson? Nos, a világbajnokság elektromos átállását elhalasztották, ez azonban nem töltötte el nagy boldogsággal a gyártókat, s egymás után lépnek le a mezőnyből, ezért összeomlás szélén a sorozat. Így tett a VW is. Ezek után került szabadpiacra a svéd, aki a német gyártó kötelékében szeretne maradni. Annak viszont ez lenne számára az egyik legkézenfekvőbb projektje. Ráadásul Kristoffersson az STCC-ben, a svéd túraautó bajnokságban is szerepel, ahol idén ugyancsak bajnok lett, vagyis ez a szakág egyáltalán nem lenne ismeretlen számára.

A hírek szerint a terv annyira komoly lábakon áll, hogy Kristoffersson portugáliában már ki is próbált egy WTCR gépet, s források szerint azonnal Rob Huff idejét produkálta.