Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Ez is megesett, fehérre festették a havat

Ez is megesett, fehérre festették a havat

Környezetszennyezést akartak az „akcióval” leplezni.

Bocsánatot kért szerdán Mijszki szibériai bányászváros polgármestere azért, mert fehérre festették a szénportól és más szennyező anyagoktól sötétté vált havat a nyugat-szibériai kisváros szánkódombján. A városban már régóta hírek keringtek arról, hogy az önkormányzat befestette a havat, hogy elfedje a szénpor és más szennyező anyagok nyomait az újévi ünnepekre emelt szánkódombon. A helyi NK-TV híradása szerint ebben a nyitott szénbányák által övezett térségben nem létezik fehér hó.

“Megrovást kapott a város jólétéért felelős szervezet igazgatója” – közölte Dmitrij Ivanov polgármester, hozzátéve, hogy elrendelte a festék eltávolítását. “Bocsánatot kérek a lakosoktól, akiknek ünnepi hangulatát elrontottuk ezzel a kellemetlen esettel” – hangoztatta. A polgármesteri hivatal közölése szerint vízalapú festéket használtak a szánkódomb kifehérítéséhez. (MTI)

Borítókép illusztráció, MTI/Varga György