Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Tordai Bence bejutott az MTVA székházba és még a tüntetők követeléseit is átadta

Tordai Bence bejutott az MTVA székházba és még a tüntetők követeléseit is átadta

A hétvégi események után Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője ismét megpróbálja elérni, hogy eljuttassák ötpontos követelésüket az M1 műsorának egyik szerkesztőjéhez.

Az akcióról élő közvetítést adott honlapján:

A képviselő Barabás Richárd szóvivővel és Murányi András kommunikációs igazgatóval együtt étkezett a televízió székházába, ahol rögtön biztonsági őrök fogadták őket. Először megkérték őket, hogy kapcsolják ki a kamerát, és az őrök elállták a bejáratot, amit azzal indokoltak, hogy az épületben nem lehet forgatni.

Tordai egy pendrive-ot vitt magával, amin a tüntetők követeléseiről készült anyag van, ezt akarták odaadni egy szerkesztőnek, hogy bekerüljön az esti adásba.

A képviselőt és kísérőit az MTVA biztonsági osztályvezetője fogadta, aki azt mondta, hogy ő át tudja venni az eszközt, és oda tudja adni a felelős szerkesztőnek, de arra nincs lehetőség, hogy személyesen találkozzanak az adás készítőjével. Ezt Tordai Bence nem fogadta el.

Tordai Bence és Barabás Richárd az MTVA előtt. Forrás: Zoom.hu

A biztonsági főnök azt is közölte, hogy a közmédia új – Papp Dániel vezérigazgató által aláírt – szabályzata szerint országgyűlési képviselők csak az MTVA “M” épületébe léphetnek be, máshova nem. Miközben a bejáratnál vártak, egy operatőr kezdte őket filmezni.

Ezután a biztonságiak azt kérték, hogy Murányi András és Barabás Richárd hagyják el az épületet, majd átkísérték őket a számukra kijelölt “M” épületbe, ahol – a kommentelők szerint – az archívum és egy büfé található.

Tordai Bencét itt Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója fogadta, aki átvette ugyan a pendrive-ot, de hozzátette, hogy szerkesztői szabadság van, ezért azt

a felelős szerkesztő fogja eldönteni, hogy adásba kerül-e a követelésekről készült felvétel.

Ezek után arról tájékoztatta, hogy nem készülhet róla hang-vagy képfelvétel, majd megismételte, hogy a szerkesztő fogja eldönteni, bekerül-e az adásba az általuk hozott anyag. Ha nem, akkor később jogorvoslattal élhetnek, amit Tordai Bence ígérete szerint meg is fognak tenni.

Borítókép: Az MTVA székháza. Fotó: Veres Viktor