Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Ekkor menjen vásárolni, így alakul a boltok ünnepi nyitvatartása

Ekkor menjen vásárolni, így alakul a boltok ünnepi nyitvatartása

Érdemes figyelni a boltok nyitvatartását, mert az ünnepek környékén ez eltér a megszokottól. Vámos György, a Magyar Kereskedelmi Szövetség főtitkára az Inforádiónak azt mondta, decemberben a legtöbb bolt a szokásosnál hosszabb ideig tart nyitva, de december 24-én legkésőbb 14 óráig kötelező bezárniuk.

Az üzeletek nyitva tartása a naptári beosztásra tekintettel lényegében nem változik az előző évekhez képest, hiszen a decemberi aranyhétvégén – de még az előtte lévőkön is – a boltok nyitva tartanak. Ilyenkor már hétköznap is később zárnak a megnövekedett forgalom miatt.

Amúgy nincs főszabály arra, hogy ki mennyivel tart nyitva tovább, de a bevásárlóközpontokban szinte kötelező is vállalni a hosszabb nyitvatartást.

December 25-26-án a boltok zárva lesznek, bár kivételek ekkor is lehetnek.

Ezt követően a szokásos nyitva tartásra számíthatunk. December 31-én az üzletek korlátozottan lesznek nyitva – itt a boltok a korábbi tapasztalataik alapján fogadják a vásárlókat -, 1-jén pedig kevés kivétellel minden üzlet zárva lesz.

Borítókép: Illusztráció / MTI Fotó: Balázs Attila