Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Egy évig Bambit kell néznie a szarvasvadásznak – így döntött a bíróság

Egy évig Bambit kell néznie a szarvasvadásznak – így döntött a bíróság

A Missouriben élő szarvasvadász fiai segítségével tizedelték meg a helyi szarvasállományt. Az állatokra általában éjszaka vadásztak, csak a fejüket vágták le, a tetemüket pedig otthagyták elrohadni. 

Nincs információ arról, hogy David Barry, valamint két fia, David Barry Jr. és Kyle Barry pontosan hány szarvast és őzet öltek meg az elmúlt kilenc évben, viszont az ügyüket kivizsgálók szerint a szám több százra rúghat.

Az ártalmatlan állatokra illegálisan vadásztak, és az anyagi vonzata mellett a vadak megölésével, fejük levágásával az “egójukat is táplálták”. A családi orvvadászat az elmúlt évek során Missouri egyik legnagyobb vadászbűntényévé vált.

Az édesapát egy év letöltendő börtönbüntetésre ítélték. Mindemellett minden hónapban legalább egyszer meg kell néznie a Disney Bambi című rajzfilmjét, egyetemben a fiaival. A bíró azért határozott így ,mert azt reméli, hogy ez a kis “terápia” kigyógyítja őket a szarvasgyilkolás kényszeréből.

(Springfield News-Leader)