Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Csúzlival lőttek rá az MTVA székházára, nyomoz a rendőrség

Csúzlival lőttek rá az MTVA székházára, nyomoz a rendőrség

Rongálás miatt indított a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomozást ismeretlen tettes ellen, miután vasárnapról hétfőre virradó éjszaka az MTVA Kunigunda útjai központjának egyik ablakán belőtt valaki, írja a Magyar Idők alapján a 24.hu, megjegyezve: a feljelentést a közmédia vezetése tette.

Tüntetés vasárnap a közmédia székháza előtt – a képre kattintva galéria nyílik! Fotó: Veres Viktor

A lap szerint a tüntetők közül néhányan megdobálták az épületet, viszont az egyik ablakon látható lyuk nem dobálásból származik, hanem lövésnyom.

Az igazságügyi ballisztikus szakértők előzetes szakvéleménye szerint csúzliból kilőtt acélgolyó, anyacsavar üthette át az üveget.

Annak kisebb a valószínűsége, hogy éles lőfegyverből érkező lövedék rongálta meg a nyílászárót – írják.

Fordulópont a tüntetésekben

A Zoom.hu is írt róla, hogy a rabszolgatörvény botrányos parlamenti elfogadása utáni tiltakozáshullám negyedik napján, vasárnap a Hősök terére “Boldog karácsonyt, Miniszterelnök Úr!címmel hirdették meg az újabb demonstrációt.

A menet a Hősök teréről a Kunigunda útjára vonult az MTVA székházához. Ott Hadházy Ákos független képviselő felolvasta a petíciójukat, később pedig több ellenzéki politikus is bement a köztévé épületébe, és feszültté vált a hangulat bent is és kint is.

Tüntetők a Flórian udvar előtt, ahol a Figyelő szerkesztősége van – a képre kattintva galéria nyílik! Fotó: Ivándi-Szabó Balázs

Hétfőn több tucat ellenzéki politikus tettekre szánta el magát: bementek a székházba és be akarták olvastatni a kint tüntető tömeg ötpontos követelését, köztük a rabszolgatörvény visszavonását. Ez azonban azzal végződött, hogy a közmédia biztonsági őrei egyszerűen kihajították őket az épületből.

Ezután hétfőn este újabb tüntetés volt az MTVA székháza előtt a felszólaló politikusok szerint ez még csak a kezdet. Márki-Zay Péter a hatalom bukását, a felelősök bebörtönzését ígérte. Kijöttek a bent lévő parlamenti képviselők is lelkesíteni. A tüntetők végül meglátogatták Fidesz-média szerkesztőségeit. Erről itt írttunk:

A tüntetők végigjárták a Fidesz-média szerkesztőségeit, és beolvasták nekik az 5 pontot

Újabb tüntetés volt: az MTVA székháza előtt a felszólaló politikusok szerint ez még csak a kezdet, mert a kormány csak az erőből ért. Márki-Zay Péter a hatalom bukását, a felelősök bebörtönzését ígérte. Kijöttek a bent lévő parlamenti képviselők is lelkesíteni. A tüntetők végül meglátogatták Fidesz-média szerkesztőségeit.

Borítókép: Tüntetés a közmédia székháza előtt hétfőn este / Fotó: Karancsi Rudolf/Képszerkesztőség