Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Csak egy ujjsérülésnek tűnt, ám belehalt az édesanya

Csak egy ujjsérülésnek tűnt, ám belehalt az édesanya

Egy Győr környéki településen alig két hete a szombati ebédre készültek. Az édesanya répapucolás közben elvágta a kezét, amely után vérmérgezést kapott, s már nem lehetett megmenteni.

Elképesztő, Győr közeli településen történt családi drámáról számolt be a Kisalföld. Két hete szombaton az említett család ebédre készült, az édesanya a répát tisztította, ám közben megvágta a kezét. Be is kötözte, s nem is tulajdonított nagyobb jelentőséget neki. Néhány nappal később, szerdán azonban belázasodott, s gyógyszert vett be. Férje elmondása szerint az ujjon lévő seb úgy tűnt, gyógyul, de Katalin keze feljebb már tűzpiros volt.

Csütörtökön csak feküdt, s nagyon felszökött a láza, negyven fokra. A családja tüdőgyulladástól tartott, mert előtte a torka fájt. Mindenre gondoltak, csak arra nem, ami pedig a problémát okozta: a szombati sérülés súlyos következménye a vérmérgezés. Próbáltam rábeszélni csütörtökön, hogy menjünk orvoshoz. Azt mondta, jobban lesz, vett már be gyógyszert”

Pénteken aztán nem vártak tovább, mentőt hívtak, amely bevitte az édesanyát a győri Petz-kórházba. A sürgősségin kivizsgálták, s a vérvétel eredménye kimutatta, hogy a fehérvérsejtszám kritikusan alacsony, a tüdő mindkét lebenyében pedig víz van.

A család annak tudatában ment haza a kórházban benn tartott feleségtől, hogy a vizet a testéből leszívják majd, s jobban lesz. Péntek este fél tízkor azonban jött a telefonhívás: Katalint elveszítették.

Az ijesztő dráma kapcsán Tamás László János, a Petz-kórház főigazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy ha valakit sérülés ér, s utána fáradtnak érzi magát, legyengül és lázas lesz, azonnal forduljon minél előbb orvoshoz. Van, amikor látható jele van a vérmérgezésnek (valóban megjelenik a „piros csík” a végtagokon), de van, amikor olyan szepszisről van szó, amely a testen belül zajlik, s nincsenek külső jelei – mondta.

Borítókép: Pexels