Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Amerikai segítséggel védjük az üldözött keresztényeket

Amerikai segítséggel védjük az üldözött keresztényeket

Fontos lehetőség, egyben a Hungary Helps Program eredményeinek visszaigazolása az az együttműködési megállapodás, amelyet az Amerikai Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége és az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkárság kötött – közölte a Miniszterelnökség.

Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Programért felelős államtitkár az MTI híradása szerint hangsúlyozta: az együttműködés Magyarország számára fontos diplomáciai siker. Hozzátette: a magyar kormány eddig több ezer háborús konfliktus által sújtott családon segített a Közel-Keleten, hogy szülőföldjükön maradhassanak, ha pedig üldöztetés miatt elmenekültek, visszatérhessenek.

A Zoom.hu nemrég írt arról, hogy védjegyoltalmat kap a keresztényüldözés elleni állami fellépés, továbbá létrehoznak egy állami tulajdonú nonprofit céget, a Hungary Helps Ügynökség Nonprofit Zrt.-t, amely a Hungary Helps Program működésével és az adományok, illetve támogatások nyújtásával kapcsolatos közfeladatot ellátó közhasznú szervként működik. Erről itt írtunk bővebben:

Védjegyoltalmat kap a keresztényüldözés elleni állami fellépés

Új alapokra helyezné a kormány a tavaly, az alapvetően a “migrációs válság” Magyarország határain kívül tartására létrehozott Hungary Helps Programot – derül ki egy friss kormány-előterjesztésből, amely komoly törvénnyel bástyázná körül a nemzetközi humanitárius és az üldözött keresztényeket segítő keretprogramot.

Borítókép: Azbej Tristan / Forrás: KDNP