Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A Rogán-minisztérium olvashatatlan közadatokat ad ki, azt is pénzért

A Rogán-minisztérium olvashatatlan közadatokat ad ki, azt is pénzért

Emberi szemmel láthatatlan, mennyit és hol költött el közpénzből a kormány a Sargenti-jelentés elleni tájékoztató kampányra – nem azért, mert olyan kicsik lennének az összegek, hanem azért, az illetékes kormányzati szerv,

Rogán Antal minisztériuma egy olyan olvashatatlan adatpacát küldött az Átlátszó kötérdekű adatigénylésére, amelyen a betűk és a számok emberi szemmmel nem láthatóak.

Az Átlátszó azt írja, szerették volna megtudni, hogy melyik kormányközeli sajtótermékben mennyi pénzért jelentek meg a Sargentini-ellenes állami hirdetések, de a Miniszterelnöki Kabinetiroda másfél hónap időhúzás után 17600 forint költségtérítést kért az adatokért.

A kormányzati kampányanyag részlete

Ezt a portál persze kifizette, ám “teljesen olvashatatlan dokumentumokat” kapott. Azt írják, nem először fordul elő, hogy a felismerhetetlenségig eltorzított adatsorokat küldenek – a mostani adatszolgáltatásuk már nem csak optikai karakterfelismerő programokkal olvashatatlan, de emberi szemmel sem értelmezhető.

Borítókép: A Rogánék által küldött adatsor / Forrás: atlatszo.hu