Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

16 embert telepítettek ki világháborús lőszerek miatt

16 embert telepítettek ki világháborús lőszerek miatt

Második világháborús szovjet gyártmányú repeszlőszereket és páncéltörő gránátokat találtak Ráckeresztúron egy építkezésen, ezért 16 embernek átmenetileg el kellett hagynia az otthonát – közölte a Honvédség.

A robbanóeszközöket a Kossuth Lajos utca és a Korniss István utca kereszteződésében találták, ezért 150 méter sugarú körben minden házat kiürítettek, illetve az út érintett szakaszát is lezárták.

A tűzszerészek eddig öt 85 milliméter átmérőjű repeszlőszert és tizenöt, szintén 85 milliméter átmérőjű páncéltörő gránátot találtak, de tovább folytatják a keresést.

Frissítés:

A korlátozásokat feloldották, a tűzszerészek pedig öt 85 milliméteres szovjet repeszlőszert, 29 darab 85 milliméteres szovjet páncéltörő gránátot és egy RPG-40 kézigránátot találtak, melyeket a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállították későbbi megsemmisítésre.

Borítókép: Illusztráció / MTI Fotó: Mihádák Zoltán