Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Orbán Viktor: Mi az érem másik oldalához tartozunk

Orbán Viktor: Mi az érem másik oldalához tartozunk

Jó esély van a magyar stratégiai irányvonal megerősítésére – ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök érkezésekor az EU-Afrika Fórum előtt kedden Bécsben, aki szerint a segítséget kell Afrikába vinni, és nem pedig a bajt behozni ide, Európába, és különösen nem Magyarországra.

Az ENSZ globális migrációs csomagjával kapcsolatban a miniszterelnök azt mondta, többen vannak az ENSZ-ben azok, akik kibocsátó országok, vagyis olyan országok, ahonnan migránsok érkeznek Európába. Ezért nagyon valószínű, hogy az ENSZ többsége a migráció támogatása mellett foglal állást.

„Mi azonban az érem másik oldalához tartozunk, a bot másik végén vagyunk, mi nem szeretnénk migrációt Magyarországon.

Ezért mi semmilyen szerződést nem írunk alá, amely nemzetközi szinten elismeri, támogatja, bátorítja és finanszírozza a migrációt” – jelentette ki a miniszterelnök.

A bécsi fórum középpontjában az Afrika és az EU közötti gazdasági együttműködés javítása áll, különös tekintettel a digitalizációra és az innovációra. Napirenden lesznek továbbá klímaváltozással összefüggő kérdések, valamint afrikai befektetési programok, amelyek célja, hogy segítsék az afrikai lakosság helyben maradását.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd