Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Már a Facebook profilképre is kiírható, hogy O1G

Már a Facebook profilképre is kiírható, hogy O1G

Egyre több ember állítja be ideiglenes keretnek Simicska Lajos szállóigévé vált mondatának rövidítését, vagyis az O1G-t.

Az “Orbán egy geci” a napokban zajló rabszolgatörvény miatti tüntetések egyik fő jelmondatává vált: a megmozdulásokon is sokan vonulnak olyan transzparenssel, amin Simicska jellegzetes szavajárása volt olvasható, csak rövidítve: O1G. A három karaktert házfalakra fújták, de a belga politikus, Guy Verhofstadt is használta – írja a HVG.

Az O1G-zés azóta jelenséggé vált, néhányan pedig úgy gondolták, máshol is érdemes lenne futtatni: facebookos profilképhez beállítható keret is készült hozzá, amit ide kattintva bárki használatba vehet, aki úgy gondolja a három szó külön-külön is, együtt pedig pláne igaz.

Forrás: Facebook

A facebookos bejelentkezés után használható keretet a többihez hasonlóan ideiglenesen, akár egy órára vagy egy napra is be lehet állítani.

(via HVG / fotó: Halász Nóra)