Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Így zajlottak a mai tüntetések az országban

Így zajlottak a mai tüntetések az országban

Budapesten a Kossuth téren folytatódott az elmúlt napok tüntetéssorozata, de a keddi volt az eddigi legalacsonyabb létszámú, két tucatnyian lehettek – írja az Index. A főváros mellett, több, vidki városban is demonstráltak a túlóratörvény és a kormány politikája ellen:

Szombathelyen több mint ezren vettek részt a város Fő terén, a Városháza előtt tartott demonstráción kedden este. Nemény András, szocialista képviselő azt mondta, hogy az összes ellenzéki párt képviseltette magát és hozzátette, hogy a két ünnep között össze szeretnének hívni egy rendkívüli közgyűlést, és az önkormányzati cégeket is nyilatkoztatni akarják, hogy nem fogják munkavállalóikkal kapcsolatban alkalmazni a törvényt.

Sopronban is rendezvényt tartottak, olvasónk szerint 150-en vettek részt a tüntetésen, amit „már nem csupán a rabszolgatörvény, hanem az Orbán kormány diktatúrája ellen is tartottak”. A rendezvény után mécseseket gyújtottak, „amikből az “O1G” , illetve “Elég volt!” feliratokat rakták ki, majd a tüntetők egy része a Mészáros-birodalomhoz tartozó Vas Népe lap szerkesztősége elé volnult – írja a portál az Ugytudjuk.hu cikke alapján.

Kaposváron 300-an tüntettek. A Petőfi téri rendezvényen a Momentum, a Polgári Szabadság Platform, a Jobbik, az MSZP, a DK és az LMP politikusai vettek részt, majd fáklyás felvonulás után az Európa parkban folytatódott az esemény, ahol a politikusok beszédeket mondtak – írja a Népszava.hu

Hétfőn Szekszárdon is volt egy tüntetés, amelyet a Tolna megyei napilap szerkesztőségénél tartottak. A többi vidéki laptól eltérően a Teol.hu nemcsak beszámolt a tüntetésről , hanem közölte is az ellenzék öt pontos követelését.

Borítókép: Ivándi-Szabó Balázs