Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Gondot okoz a magyaroknak az albérletek kifizetése

Gondot okoz a magyaroknak az albérletek kifizetése

Az IDEA Intézet közösségi média alapú kérdőív segítségével vett fel adatokat arról, hogyan viszonyul a magyar társadalom az albérlet-, illetve lakáspiachoz. Az adatokból egyértelműen kiderül, hogy az emberek többségének gondot okoz az albérleti díjak kifizetése (ha nem is személyesen érintettek, szűkebb környezetükben gyakori az ilyen probléma) – írja a 24.hu.

Vidéki városokban nagyobb arányban számoltak be ilyen gondról, mint községekben, a legkisebb arányban pedig a fővárosban élők mondták azt a felmérést kitöltők közül, hogy megterheli az albérleti díj a költségvetésüket.

Pártok felett átívelő konszenzus látszik abban, hogy az államnak szabályoznia kellene az albérletpiacot. A fiatalabb szavazóbázisú pártok szimpatizánsai értenek leginkább ezzel egyet, ez alól kivétel a Momentum szavazóinak többsége, ami a párt erős piacpártiságával magyarázható. A kutatásból az is kiderült, hogy a magyaroknak nagyjából a negyede halasztott el ingatlanvásárlást a magas ingatlanárak miatt – a felüknek pedig meg sem fordult ilyen lépés a fejében az elmúlt öt évben.

Borítókép : Veres Viktor