Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Elmarad a várva várt karácsonyi hóesés

Elmarad a várva várt karácsonyi hóesés

Az Időkép előrejelzése alapján úgy tűnik, nem lesz fehér karácsony, egyre inkább úgy tűnik, hogy a hétvégétől enyhül az idő, kiszorulnak a fagyok az országból, így a most lehullott hó nagy része az ünnepekre elolvadhat.

A magasban ugyanis nyugatira, délnyugatira forduló áramlással enyhe, több alkalommal nedves levegő áramlik fölénk, amivel önmagában még nem is lenne gond, ha a felszín közelében gyenge maradna a légmozgás. Úgy tűnik viszont, hogy sokfelé élénk, erős nyugati-délnyugati szél támad, mely jelentősen mértékben hozzájárul majd az enyhüléshez.

Így sajnos egyre csekélyebb az esélye a fehér karácsonynak. Már hétvégén, valamint szenteste napján is bőven 0 fok fölé melegedhet napközben a levegő, és az éjszakai fagyok is egyre kevésbé lesznek jellemzőek. A csapadék is egyre inkább eső formájában érkezhet.

Borítókép : Halász Nóra