Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Elhalasztották az ítéletet Michael Flynn ügyében

Elhalasztották az ítéletet Michael Flynn ügyében

Az amerikai szövetségi bíróság elhalasztotta az ítéletet Michael Flynn volt nemzetbiztonsági főtanácsadó ügyében, noha a keddi tárgyalási napon a bíró kijelentette, hogy a nyugalmazott tábornok „eladta a hazáját”.

Az ítélet elhalasztása lehetővé teszi, hogy a vádlott továbbra is együttműködjék az Oroszországgal kapcsolatos vizsgálatokat végző, Robert Mueller vezette bizottsággal, amely ezen a szálon is folytathatja a vizsgálatot azokról a kapcsolatokról, amelyek a 2016-os elnökválasztás idején vélhetőleg léteztek a Trump-kampány munkatársai és orosz ügynökök között. Az együttműködésért cserében Flynn elkerülheti a börtönbüntetést.

„Maga kiárusította az országát” – jelentette ki Emmet Sullivan kerületi szövetségi bíró a tárgyalás során, és ez a vélemény felveti a lehetőségét annak, hogy Flynn annak ellenére is börtönbe kerüljön, hogy Mueller ezt nem kérte. Muller szerint Flynn lényegi információkkal szolgált az Oroszországgal való kapcsolatokról, ezért számíthat enyhébb elbánásra. (MTI)

Borítókép forrása: Wikimedia Commons/Gage Skidmore