Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Bencsik Gábor: „Sokezer ember dühös. A Fideszre dühös, a kormányra, személy szerint Orbán Viktorra”

Bencsik Gábor: „Sokezer ember dühös. A Fideszre dühös, a kormányra, személy szerint Orbán Viktorra”

A Magyar Krónika főszerkesztője, Bencsik Gábor „Sokezer dühös ember” című Facebook bejegyzésében írt az elmúlt napok eseményeiről. „Próbálom megérteni, mi történik, próbálom megtanulni a leckét, amit most az ellenzék feladott. Igyekeznem kell, mert aki hamarabb érti meg a folyamatok lényegét, az lesz a nyertes. Aki nem tanul, megbukik. Mert

ne áltassuk magunkat: az elmúlt napokban az ellenzék kemény leckét adott fel nekünk, kormánypártiaknak”

– kezdi sorait.

A legutóbb a genderszak betiltása miatt kritikát megfogalmazó Bencsik a bejegyzésében kifejti, hogy a választók jelentős hányada kilenc éve gyakorlatilag korlátlan felhatalmazást ad a kormánypártoknak, mert ezek az emberek meg vannak arról győződve, hogy „a kormány jó irányba viszi a dolgokat”. Úgy látja, hogy emiatt a magyar politikai élet „sajátos paradoxont termelt ki magából: minél durvábban támadják itthon és külföldön a kormányt, az annál erősebb, a támogatottsága annál nagyobb”. Szerinte ezt nagyban segíti az ellenzék „hiteltelensége és zűrzavarossága” is.

„Sokezer ember azonban dühös. A Fideszre dühös, a kormányra, személy szerint Orbán Viktorra.

Azért dühös, mert úgy érzi, semmibe veszik, a kormány mindent erőből visz keresztül.

Ennek nem kellene így lennie. Nem jó az országnak, és nem jó a kormánypártoknak sem”– folytatja gondolatait.

„Az nem mentség, hogy az ellenzéki politikusok tökéletesen félreértik a helyzetet, és azt hiszik, attól fúj a szél, hogy forog a szélmalom lapátja.

A szél ugyanis valóban fúj. Olyan erős szél, amilyen nagyon régen nem fújt már.

Fel van adva a lecke. Vizsgáznunk kell belőle.”

Borítókép forrása: MTI/Máthé Zoltán