Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Vadai Ágnes: „Öten megrángattak, a rendőrök pedig tétlenül nézték”

Vadai Ágnes: „Öten megrángattak, a rendőrök pedig tétlenül nézték”

Az MTVA székháza előtt tartottak nemzetközi sajtótájékoztatót az ellenzéki képviselők, amikor Vadai Ágnes megpróbált bejutni az épületbe, ekkor – állítása szerint – öt biztonsági őr „megrángatta és megszorította a karját”.

„Az egész világnak tudnia kell, hogy amikor a földön fekvő Varju Laszlóhoz szerettem volna bejutni, egész egyszerűen kilöktek bennünket az épületből, a karomat megszorongatták, úgy, hogy ott álltak velünk szemben a rendőrök”– nyilatkozta zokogva Vadai, aki az eseményeket folyamatosan élőben közvetíti a Facebook-oldalán.

Tordai Bence is közvetíti az eseményeket a Facebookon, az ő élő videójában egy rendőrhölgy ismertette a képviselőkkel, hogy „birtokvédelmi eljárás hatálya alá tartozó területen tartózkodnak, amennyiben nem hagyják el az épületet, rendőri intézkedés történhet velük szemben”.

Szél Bernadett és Donáth Anna is a helyszínen, de hamarosan érkezik Ungár Péter is.

Az ezt megelőző sajtótájékoztató előtt Hadházy Ákos elmondta, hogy reméli, jönnek majd az emberek, akik segítenek abban, hogy nyomatékot adjanak azon követelésüknek, hogy bemondhassák öt pontos petíciójukat. „Ezeket mi, képviselők, most mar önmagunkban nem tudjuk elérni – mondta Hadházy. – Ha sok ember segít benne, akkor ezt megtehetjük. Minden politikai nyomásgyakorlásnak van erdeménye, ha kellően kitartóak vagyunk.”

A képviselő a tévészékházban történtekről azt mondta: „Nem azok az igazi verőlegények, akik kidobtak a székházból, ez csak hab a tortán, az igaziak azok, akik a propagandahíreket szerkesztik” – Hadházy szerint ezeknek a szerkesztőknek a tettei „sokkal fájdalmasabban mint a fizikai sérülések amelyeket hétfő reggel szerzett.”A politikus feljelentést tett az őt ért fizikai atrocitások miatt.

Ez történt eddig

Szerda, csütörtök és péntek éjszaka több ezres tömegtüntetés volt a Parlament előtt a botrányos körülmények között és az ellenzék szerint jogilag is vitatható módon megszavazott rabszolgatörvény elleni tiltakozásul. Vasárnap – immár negyedik napja – délután három órára a Hősök terére “Boldog karácsonyt, Miniszterelnök Úr!címmel hirdették meg az újabb demonstrációt. A menet a Hősök teréről indult az Alkotmány utcába, majd onnan a Kunigunda útjára vonult. Az ellenzéki képviselők bementek a székházba a követelésekkel, de nem engedték nekik, hogy beolvassák azt és felelős szerkesztővel sem beszélhettek.

Az események reggel durvultak el, amikor Hadházy Ákost és Szél Bernadettet – mentelmi joguk ellenére – biztonsági őrök dobták ki a székházból.

Borítókép : Ivándi-Szabó Balázs