Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

„Nem hátrálunk” – az MTVA székházából jelentkeztek az ellenzéki politikusok

„Nem hátrálunk” – az MTVA székházából jelentkeztek az ellenzéki politikusok

Egyfajta csapatépítő tréningnek is nevezte vasárnap este óta tartó akciójukat Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa, aki társaival együtt sajtótájékoztatót tartott az MTVA Kunigunda utcai székházában. A politikusok közül többen vasárnap este óta az épületben vannak, hogy megpróbálják elérni: olvassák be követeléseiket a tévében.

„Az új ellenzék megszületett és tudatára ébredt” – tette hozzá a politikus, aki szerint a hatalom összecsinálta magát.

Korózs Lajos arra figyelmeztetett, hogy ők nem bűnözők, csak a képviselői feladatukat látják el, hiszen a független médiának is érvényt kell szerezniük. Kunhalmi Ágnes szocialista képviselő pedig arról beszélt, hogy 34 órája vannak ébren, így eléggé elfáradtak, de kitartanak.

A sajtótájékoztatót egyébként a politikusok élőben közvetítették a Facebookon, mivel rajtuk kívül senki nem számol be arról, mi történik a Kunigunda utcában. Délután fél ötkor a pártok vezetői a székház előtt fognak nemzetközi sajtótájékoztatót tartani, ami újdonság lesz, mert ugyan a pártok képviselői mozogtak már együtt, a vezetőik még nem.

A politikusok mindenkit arra kértek, vegyen részt a hat órára meghirdetett tüntetésen.

A nap korábbi híreit ebben a cikkünkben foglaltuk össze:

Tucatnyi képviselő még mindig a köztévében van, Szél Bernadett feljelentést tett

Tucatnyi képviselő még mindig a köztévében van, Szél Bernadett feljelentést tett Még mindig tucatnyi ellenzéki képviselő tartózkodik az MTVA Kunigunda utcai székházában, ahonnan hajnalban biztonsági őrök dobták ki Szél Bernadettet és Hadházy Ákost. A politikusok továbbra is azt szeretnék, ha beolvasnák a petíciójukat a tévében és beszélhetnének valamelyik vezetővel.