Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

MTVA: Erőszakot alkalmaztak a képviselők, és intézkedésre kényszerítették a biztonsági szolgálatot

MTVA: Erőszakot alkalmaztak a képviselők, és intézkedésre kényszerítették a biztonsági szolgálatot

Mint ismert: Ellenzéki képviselők tegnap éjszaka óta próbálják beolvastatni petíciójukat az állami tévébe, ám erre a szerkesztők nem hajlandóak. A képviselők szerint több atrocitás is érte őket a biztonságiak részéről, Hadházy Ákost és Szél Bernadettet erőszakkal kivezették, Varju Lászlót kétszer is leteperték, Vadai Ágnest, pedig amikor megpróbált bejutni az épületbe, -állítása szerint- öt biztonsági őr „megrángatta és megszorította a karját”.

A közmédia végre megszólalt ebben az ügyben, az MTI megjelent közleményükben azt írják, hogy

“az MTVA ugyan mindenben biztosította azokat a jogokat, amelyek az országgyűlési és európai parlamenti képviselőket megilleti, ők azonban meg akarták szakítani a közmédia adásait, át akarták venni a stúdiók feletti irányítást. Ennek a célnak az elérése érdekében erőszakot alkalmaztak, intézkedésre kényszerítették az épület védelmét ellátó biztonsági szolgálatot. Mivel magatartásuk ellentétes volt a közmédia belső rendjével, ezért az épületben tartózkodásukat az MTVA jogszerűtlennek minősítette és birtokvédelmet kért. Az épületben szolgálatot teljesítő biztonsági őrök egyike megsérült, ezért mind az MTVA, mind pedig a biztonsági szolgálat vezetője feljelentést tesz.”