Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kiszabadították az emberrablók fogságából García Márquez rokonát

Kiszabadították az emberrablók fogságából García Márquez rokonát

Kiszabadította a kolumbiai hadsereg az emberrablók fogságából a néhai Gabriel García Márquez Nobel-díjas kolumbiai író rokonát, akit augusztus 23-án raboltak el – jelentette be hétfőn Ivan Duque kolumbiai elnök.

Az államfő közölte, hogy a hadsereg különleges művelet keretében szabadította ki Melisa Martinez Garciát, az akcióban mintegy tucatnyi embert őrizetbe vettek.

A 34 éves grafikus a kolumbiai író testvérének unokája, Santa Maria városában él, ott rabolták el és ötmillió dollár váltságdíjat követelt egy kolumbiai bűnbanda a szabadon engedéséért.

A hadsereg által közzétett videofelvételen a nő mosolyogva ölel át egy katonát, mielőtt az akció után helikopteren elszállították őt.

Kolumbiában az emberrablásokat rendszeresen használták arra, hogy pénzforrásokhoz jussanak az országot több mint 50 éve sújtó fegyveres konfliktusban. Mind bűnbandák, mind baloldali gerillák és jobboldali félkatonai szervezetek több ezer ember raboltak el az elmúlt évtizedekben.

2017-ben 193 emberrablásról volt tudomása a védelmi minisztériumnak. (MTI)